Fina tavlor - inred ditt hem med fotokonst

Letar du efter fina tavlor att inreda ditt hem med? Då kan fotokonst vara ett bra alternativ. Fotokonst är prisvärd och håller ofta en hög konstnärlig kvalitet. Här tittar vi lite närmare på vad du bör tänka på när du ska köpa fotokonst.

Klicka här om du vill spana in våra unika fina tavlor!

Fotokonstens historia

Fotokonsten har varit stor länge - åtminstone om man tittar på den internationella marknaden. I bland annat USA är det många som samlar på fotokonst och värdet på fotokonsten håller sig därför relativt högt. I Sverige är det först under de senare decennierna som människor har fått upp ögonen för att fotokonst kan vara ett bra alternativ för den som vill ha fina tavlor i hemmet.


På senare år har bland annat Fotografiska museéet i Stockholm gjort att allt fler svenskar blivit intresserade av fotokonst. Dessutom har de allra flesta en kamera i sin telefon idag vilket gör att fler har förstått hur svårt det kan vara att ta riktigt bra bilder.

Fina tavlor till ditt hem - köp fotokonst online

Sammantaget har intresset för fotokonsten ökat och för den som vill ha fina tavlor i sitt hem så kan det vara ett utmärkt alternativ att botanisera bland all den fotokonst som finns på nätet. Du hittar nämligen ett stort utbud med fotokonst online. Du hittar fina tavlor med alla möjliga motiv på nätet - bland annat kan du köpa fina tavlor med djur, människor, stadsmiljöer eller abstrakta motiv.


Att inreda sitt hem med fina tavlor i form av fotokonst har blivit allt mer populärt på senare år. Men det kan vara svårt att veta hur man ska komma igång. Ett bra tips är att leta inspiration bland vänner, i tidningar och böcker och på nätet. Det kan vara svårt att föreställa sig hur en tavla kommer att ta sig ut i en viss miljö - därför är det bra att se bilder på hem och rum där det finns fotokonst på väggarna.

köpa fina tavlor till mitt hem

Tänk på detta när du ska köpa fina tavlor

För att resultatet ska bli så lyckat som du vill finns det en del saker som är bra att tänka på i förväg. Se till att du köper en lagom stor tavla för det rum och den vägg där du har tänkt placera den. Skulle det inte bli bra kanske du ska överväga att placera tavlan på en annan vägg?


Köp också en fin och rejäl ram till din tavla. En fin ram gör att tavlan får den uppmärksamhet den förtjänar. Att köpa fotokonst är en investering och då är det inte läge att snåla när det gäller ramen. Se till att den ram du köper matchar tavlans motiv.


Till sist är det bra att placera dina fina tavlor på ett sätt så att de inte bleks av direkt solljus. Så undvik att sätta upp tavlan på en vägg där solen ligger direkt på med sina stråkar. På det sättet undviker du att tavlan bleks med tiden.

fina tavlor

Att handla med fotokonst

Att köpa och sälja fotokonst kan vara en rolig hobby. Det finns massor av konst som har ökat i värde med tiden och har du tur kan du göra riktiga fynd som du med tiden kan sälja och tjäna en hel del pengar på. Men även för dig som bara vill ha fina tavlor i ditt hem så är fotokonst ett bra alternativ. Fotokonsten är mycket mer prisvärd än exempelvis akvareller eller oljemålningar i original.


När du bläddrar bland all fotokonst kommer du hitta gott om unika och konstnärligt högkvalitativa, fina tavlor. Att handla fotokonst är enkelt. Det finns motiv för alla smaker och det finns fina tavlor oavsett storlek på plånbok.

Lär dig mer och hitta inspiration

Om du tycker det är svårt att veta vad du ska köpa rekommenderar vi att du helt enkelt går på magkänsla. Börja handla och se vart det leder! Det är det absolut bästa sättet. Det är ändå främst du som ska se och njuta av tavlan - så det absolut viktigaste är vad du tycker om den. Vad grannarna och släktingarna tycker behöver du inte bry dig så mycket om.


Men det kan finnas mycket inspiration att hitta hos vänner och bekanta. Kanske känner du någon konstintresserad som har många fina tavlor på väggarna hemma. Då kan du besöka din vän och hitta inspiration där. Kanske hittar du något favoritverk - fråga då vem som är konstnären eller fotografen bakom verket. Sedan kan du leta efter andra verk av samma konstnär eller fotograf. Det är ett utmärkt sätt att hitta nya fina tavlor till ditt hem.


Ett annat bra sätt att hitta inspiration på är att läsa bloggar, tidningar eller böcker om fotokonst och fina tavlor. Det finns massor av inspiration att hitta på nätet, hos galleristen, på auktioner och på muséer. Genom att se mycket konst och lära dig mer om fina tavlor kan du få den inspiration du behöver för att själv börja handla fina tavlor till ditt hem

köpa fina tavlor online

Köp fina tavlor online

Det absolut bästa och enklaste sättet att handla fina tavlor är att göra det på nätet. Där hittar du ett enormt utbud och det är bekvämt att sitta hemma i soffan och beställa hem dina fina tavlor. Skulle du ångra dig har du alltid 14 dagars ångerrätt enligt Konsumentköplagen (Obs! Det gäller enbart om du handlar från ett företag).


Lita på din magkänsla och satsa gärna på ett motiv som är lite spännande och utmanande. Det brukar vara sådana fina tavlor som håller i längden. Ett lite enklare och mer intetsägande motiv kan bli lite tråkigt på sikt. Men har du ett rum där det passar bäst med ett enklare, renare motiv så ska du såklart välja det.


Ofta är det fint att jobba med kontraster när du inreder med fotokonst i ditt hem. En färgsprakande tavla i ett annars stilrent och avskalat rum kan skapa en fantastisk effekt. Lycka till med att inreda ditt hem med fina tavlor!

Här hittar du Dandelion Art Clubs unika fotokonst!