Lär känna vår fotograf: Alicia Sjöström

"Se andra som människor och inte som prestationer eller misslyckanden" - Alicia Sjöström

Alicia är en konstnär och fotograf bosatt i Stockholm. Hon ser fotokonst som en fristad där hon kan göra vad hon vill och inte behöver passa in i en redan formad form. Hon växte upp med ett mörkrum i källaren och introducerades tidigt till fotografering av sin pappa. Det som driver henne är glädjen över att fånga något vackert, utan att störa det. Därför är hennes foton nakna och avklädda utan några underliggande värderingar som tynger.

På DAC visar hon upp en serie bilder tagna på Sri Lanka som utmanar våra idéer om identitet och värde.

Hon fascinerades av öppenheten på Sri Lanka och kände att hon kom nära människor första gången de träffades. Många presenterade sig genom att berätta om sin familjehistoria och bjöd in henne till sitt hem och erbjöd mat. Hon började tänka på hur hon lever sitt liv. Vad värdesätter hon i livet?

Föreställ dig om vi kan leva det liv vi vill leva och inte det liv vi tror förväntas av oss.

Fotokonst av Alicia Sjöström

 

Vem är du? Berätta om dig själv! 
Svår fråga... Jag är en 28 årig tjej som oftast dagdrömmer mig genom livet. Jag älskar allt visuellt vackert och möten med nya människor. Är mamma till en 11 månaders underbar liten kille.

Hur länge har du fotograferat?
Sedan jag var ca 16 år. 

Vad är det bästa med att fotografera?
Att fånga det vackra och att kunna uppleva känslor, platser och möten igen och att få påverka och bli påverkad genom enbart känslor.

Vad ska man tänka på när man köper fotokonst?
Att det är något som talar till dig. Att du blir glad varje gång du ser det som hänger där på din vägg. Tycker även att det är viktigt att det samspelar med resten av inredningen i hemmet så att det blir ett harmoniskt flöde mellan alla möbler och rum. 
unik fotokonst av Alicia Sjöström
Vad har du för framtidsplaner när det kommer till fotokonsten?
Jag vill komma närmre människan, visa sårbarheten och sanningen som ofta gömmer sig bakom det första vi ser när vi möter någon.

Sist men inte minst, berätta ett fun fact om dig själv:
Det händer, relativt ofta, att jag vaknar av att jag skrattar i sömnen och inte kan sluta, ofta av något dåligt skämt jag själva sagt i en dröm…