Lär känna vår fotograf: Sylvio Raz

"Fotografi har kraften att frysa ett ögonblick & föreviga känslor." - Sylvio Raz

Sylvio är en 27 år gammal fotograf från Madagaskar som har växt upp i Sverige och USA. Han har en bakgrund inom musik och började fota som ett sätt att fånga hans minnen och äventyr. 

De senaste åren har han rest från en destination till en annan. Men de bästa souvenirerna fick han inte med sig hem i resväskan - utan det är minnena han fått av människorna han mött och bilderna som fångat dem.

Han ser sig själv som en extrovert person och därför är de flesta av hans fotografier på människor. Fotona representerar minnena av samtalen de haft och historierna som hör till.

Sylvio brinner för gatuporträtt-fotografering och dess informella råa utryck. Människor fångade precis som han fann dem.

 

Vem är du? Berätta om dig själv!

Jag är en 27 år gammal fotograf ursprungligen från Madagaskar men växte upp i USA och Sverige! Min bakgrund är inom musik och jag började fota som ett sätt att fånga mina minnen och äventyr. Småningom övergick fokus till de individer jag mötte. 

Hur länge har du fotograferat?

Tre år. 

Vad är det bästa med att fotografera?

Att kunna frysa tiden och fånga ett ögonblick, känslor och livets skönhet. 

Vad ska man tänka på när man köper fotokonst?

Ta dig tiden att läsa in fotografiets historia. På så sätt kan du se fotot med nya ögon.

Vad har du för framtidsplaner när det kommer till fotokonsten?

Jag kommer att fortsätta fånga mina äventyr vare sig det kommer att vara utomlands eller i i Sverige. Jag kommer också fokusera mer på att berätta historierna bakom bilderna på min YouTube-kanal: Sylvio Raz

 

Sist men inte minst, berätta ett fun fact om dig själv:

Jag kommer inte ihåg en dag då jag inte skrattade eller log :D

Spana in Sylvios fotokonst här!