Fotografiska poster och annan fotokonst

Fotografiska Museet har verkligen varit en bidragande faktor till att fotokonsten har blommat de senaste åren. Fotografiska invigdes den 20e maj 2010 med utställningen A Photographer’s Life 1990–2005 av Annie Leibovitz. Detta var startskottet till fotokonstens spännande resa in i de svenska hemmen. Sedan invigningen har Fotografiska museet haft utställningar med bland annat  Anton Corbijn, Nick Brandt, Helen Levitt, Robert Mapplethorpe, Sarah Moon, Gus Van Sant och Christer Strömholm och Anders Zorns

fotografiska poster och annan fotokonst från up and coming fotogtafer

Fotografiska posters har hjälpt fotokonsten att spridas


Genom fotografiska museets försäljning av posters har fotokonst blivit väldigt lättillgänglig för gemene man. Idag är det nog väldigt många som gillar fotokonst i Sverige som har en fotografiska poster i sitt hem. 


Att köpa fotografiska poster är ett utmärkt sätt för att påbörja sitt fotokonst intresse. Fotografiska säljer poster från alla olika fotokonstutställningar som de har haft och till ett rimligt pris. 

posters från fotografiska och annan fotokonst med en unik historia


Fotografiska poster blandat med unik fotokonst


När du sedan har kommit igång med att fylla ditt hem med posters från fotografiska kan det vara en kul idé att börja fylla på med posters som är mer unika och som kommer i begränsad upplaga och som du känner något extra för. På detta sätt samlar du sakta men säkert på dig en personlig samling av posters och fotokonst som kan följa dig resten av lite och som även sticker ut. 

fotografiska poster

 


Kanske kan det vara så att de unika posters i begränsad upplaga som du köper från up and coming fotografer en dag kommer att ställa ut på Fotografiska Museet. Om det skulle ske kan jag tänka mig att det är en häftig känsla. 


Om du är intresserad av att spana in våra unika posters och fotokonst få du gärna göra det här!


Vi på Dandelion Art Club hjälper up and coming fotografer att sprida sin fotokonst till resten av världen. Alla våra posters kommer i begränsad upplaga och med en skylt som du kan sätta bredvid din poster. På denna skylt berättar fotografen om konstverket vilket skänker en extra tyngd och värde till din poster. 

Fotografiska poster och annan fotokonst med en unik historia


Var med oss på resan om att lyfta fram fler duktiga fotografer där ute :-)