Fotokonst på Stockholms gator

År 2020 tvingades Fotografiska muséets verksamhet att tillfälligt stänga ner på grund av den rådande Corona-pandemin. Men det hindrade inte muséet från att visa upp ny fotokonst för Stockholmarna. Från april till maj 2020 visade muséet upp fotografier av bland andra Albert Watson, Mandy Barker och Anton Corbijn på stans reklamskyltar. Ett fantastiskt sätt att skapa en utställning på när det finns begränsningar kring vilka verksamheter som kan pågå inomhus på grund av en smittorisk.


Fotografiska muséet kallar utställningen för Open Air Exhibition, och den har tagits fram i samarbete med ett reklambolag. Med hjälp av utställningen stärker muséet sin närvaro i staden. För att ta del av utställningen krävs det inte mer än en promenad på ungefär 15 kilometer.

Här hittar du vår fotokonst från up and coming fotografer!

Intresset för fotokonst ökar

Det här är ett sätt att öka intresset för fotokonst och gensvaret har varit stort. Intresset för fotokonst ökar och allt fler börjar också inreda sina hem med fotokonst. Men vad ska man tänka på innan man köper fotokonst? Och finns det några knep för att det ska bli riktigt bra?


Kom ihåg att välja fotokonst som du verkligen gillar och som du tror kommer passa in i ditt hem. Att upptäcka vilken konst du verkligen uppskattar kan ta tid, så var inte rädd för att prova dig fram. Det bästa sättet att lära sig mer är att handla konst och inreda hemmet med den. På det sättet kommer du att märka vilken konst du uppskattar i längden och vilken som kanske inte riktigt är i din stil.


Köp en rejäl och bra ram till din konst, det kan bli “pricken över i” för ett fint motiv. Kom ihåg att din konst är en investering och ta hand om den väl. Placera den inte i direkt solljus och var varsam när du hanterar konsten. Även om det inte kostar så mycket att köpa fotokonst kan det på sikt visa sig att din konst är mer värd än vad du tror. Det är nämligen inte helt ovanligt att fotokonst ökar i värde på sikt.

Köp fotokonst online

Det absolut enklaste och bästa sättet att köpa fotokonst på är att handla online. Där hittar du ett enormt utbud med tavlor till riktigt bra priser. Det är bekvämt och smidigt att titta igenom utbudet hemifrån. Tänk på att mäta den plats där du har tänkt hänga upp tavlan innan du beställer, så att du säkert kommer att rymma konsten där du vill ha den.


Lär dig gärna mer om olika konstnärskap och fotografer, så att du kan göra personliga val. Genom att besöka muséer och utställningar har du möjlighet att upptäcka personliga favoriter. Fotografiska muséets utställning på Stockholms gator är bara ett av många exempel på tillfällen att upptäcka nya konst.


Våga lita på din magkänsla när du köper fotokonst och var inte rädd för att köpa lite mer utmanande eller abstrakta motiv. Ofta är det de motiv som väcker frågor och känslor som verkligen håller i längden. Lycka till!

Vill du spana in vår fotokonst klicka här!