Köp unik fotokonst på nätet

Intresset för fotokonst växer och det är kanske inte så konstigt! Utbudet är enormt och det finns fotokonst för alla - oavsett storlek på plånbok. På det sättet är fotokonsten en demokratisk konstform som börjar ta plats i de svenska hemmen. Fotokonst har länge varit stort i andra länder, såsom USA, men först de senaste decennierna har fotokonsten blivit mer accepterad och omfamnad som konstart i Sverige. Här ska vi titta lite närmare på vad du behöver tänka på när du ska köpa fotokonst online.

Spana in vår unika fotokonst här!

köp unik fotokonst på nätet

 

Det stora utbudet med fotokonst online

På nätet finns ett enormt utbud med fotokonst. Du hittar allt från svartvita porträtt till abstrakta verk med mycket färg och form. Det finns såväl stora verk som minimala tavlor - så oavsett behov och smak hittar du garanterat något som passar dig och ditt hem. Det enorma utbudet kan också göra det svårt att välja, men när du väl börjat handla och lärt dig lite mer kommer du säkert fastna för vissa konstnärskap som du kan hålla koll på.


köp unik fotokonst online av up and coming fotografer


Men försök framför allt att se det stora utbudet som en möjlighet. Här finns allt från exklusiva och kostsamma verk från erkända och etablerade konstnärer till mer udda och experimentella verk från konstnärer som nyss har påbörjat sin karriär. Oavsett om du gillar verk som sticker ut och provocerar eller om du gillar mer milda och neutrala verk så kommer finns det något för dig.

Fotokonst för alla plånböcker och smaker

En akvarellmålning eller ett annat originalverk av en känd konstnär kan kosta enorma belopp. Det gör att det endast är ett fåtal, lyckligt lottade som har råd att köpa målningar och konstverk som inte är tryckta i större upplagor. Så är det inte med fotokonst. Även unik fotokonst som endast är tryckt i ett fåtal exemplar finns att köpa till överkomliga priser - om du letar lite.


Det här är förmodligen en bidragande orsak till att fotokonsten blivit så populär på senare år. Nästan alla har råd att pryda sina väggar med fotokonst - samtidigt som det är lätt att hitta verk som är unika och exklusiva.

fotokonst som är unikTänk först - och handla sedan

Finns det något som är bra att tänka igenom innan beställning? Ja, här går vi igenom några saker som är bra att fundera på och ta ställning till:


  • Först och främst: gillar du konstverket? Det är den mest grundläggande och avgörande frågan som du bör ställa dig själv innan du väljer att klicka hem verket.

  • Finns det en plats i ditt hem där fotokonsten passar? Du bör fundera på vilken vägg som konstverket skulle passa på.

  • Är konstverket lagom stort? Prova gärna att klippa ut en kartongbit som är lika stor som konstverket och håll upp kartongen mot väggen där du tänkt att placera fotokonsten. Då ser du hur fotokonsten kommer att passa på väggen.

  • Se till att konstverket är äkta. Nyare fotokonst är ofta signerad och numrerad på baksidan. Äldre konst bör ha någon form av äkthetsintyg och gärna en beskrivning av hur verket har kommit till.

  • Förbered för att ta hand om fotokonsten på ett bra sätt. Köp en rejäl och fin ram till fotokonsten och se till att du inte hänger upp konsten i direkt solljus. Då kan fotografierna bli bleka med tiden. 

 

fotokonst blir allt populärareVarför blir det allt populärare med fotokonst?

Fotokonst blir allt populärare och vi har redan tittat närmare på några orsaker till det. För några decennier sedan var det otänkbart att ha fotografier på främlingar, djur eller abstrakta ting på väggarna i hemmet. Då var det bara fotografier på släktingar och barnbarn som gällde. Men så är det verkligen inte idag!


Fotokonsten har gjort sitt intåg på flera stora muséer i Sverige, inte minst Fotografiska i Stockholm som skapat ett brett intresse för fotokonst i Sverige. I takt med att människor fått ett allt större intresse för att inreda sina hem på ett vackert sätt har också intresset för fotokonst växt. Idag är det så enkelt och smidigt att handla fotokonst online att alla som är intresserade av fotokonst kan hitta det de söker på nätet.


Dessutom har det blivit lätt att lära sig mer om konstnärer och foto online. Lägg därtill att många idag alltid bär runt på en kamera i form av en smartphone i fickan. Det har gjort att alla idag är fotografer i någon bemärkelse. Kanske har det också lett till en större medvetenhet om hur svårt det är att ta riktigt bra bilder. När kunskapen och medvetenheten ökar kan också intresset för professionell fotografi öka - och så verkar fallet vara.

kan fotokonsten öka i värdeKan konsten öka i värde?

Fotokonst kan absolut öka i värde och det är inte helt ovanligt att så sker, särskilt när det gäller konstnärskap som ökar i betydelse och får ett genomslag bland den breda massan. Det finns några exempel på konstnärer som sålt sina tavlor billigt i början av karriären och som mot slutet av karriären sett hur deras verk säljs för enorma summor pengar.


Det faktum att den fotokonst du köper online kan öka i värde gör det hela än mer intressant. Du kan faktiskt se dina tavlor som en investering. Precis som med andra investeringar finns det såklart en risk att det du handlar sjunker i värde eller till och med helt tappar sitt värde. Men bara det att det finns en chans att fotokonsten ökar i värde kan vara kittlande. Kom ihåg att det primära ändå förmodligen är att du vill ha vackra bilder på dina väggar i hemmet.


Nu har vi fördjupat oss något kring fotokonstens plats i de svenska hemmen och vad du bör tänka på innan du köper fotokonst online. Vi hoppas du fått med dig något matnyttigt som gör att du antingen kan komma igång med att köpa fotokonst på nätet eller fördjupa ditt intresse när det gäller fotokonst.

Vill du spana in vår fotokonst får du gärna klicka här!