Köpa fotokonst på nätet

Allt fler inreder sina hem med fotokonst på väggarna. Det finns fantastiskt många olika motiv att välja mellan och priserna är riktigt bra. Så det är kanske inte så konstigt att fotokonsten blivit så populär på senare tid. Här kommer vi dela med oss av några goda råd till dig som ska köpa dina första tavlor - men även om du redan handlat en del fotokonst online så kommer du säkert ha nytta av våra tips.

Spana in vår fotokonst här!


Du hittar ett enormt utbud med fotokonst online. Här hittar du tavlor i alla möjliga storlekar, av väletablerade fotografer såväl som nya stjärnor inom området och med alla möjliga motiv. Så chanserna att du ska hitta något som verkligen faller dig i smaken är väldigt goda. Det finns allt från naturmotiv till personporträtt och mer abstrakta och fantasieggande motiv. Många väljer lite enklare och renare motiv till en början för att sedan kanske utveckla en mer avancerad smak då även mer provokativa eller utmanande motiv kan vara intressanta.

Köp fotokonst på nätet

Fördelar med att köpa fotokonst online

Att handla fotokonst på nätet är både enkelt och smidigt! Du kan sitta hemma i soffan på kvällarna och välja och vraka i det stora utbudet - och du slipper trängas bland folk i affärerna. Dessutom är det enkelt att jämföra olika butikers priser och erbjudanden.


När du handlar fotokonst på nätet är det bra att ha koll på vad som gäller för såväl nyare som äldre fotokonst. Handlar du ny fotokonst så är den oftast signerad och numrerad, vilket ger ett äkthetsintyg till konsten. Handlar du äldre fotokonst kan det vara så att den varken är signerad eller numrerad och då är det bra om det finns någon annan form av äkthetsintyg. Exempelvis en signatur av fotografen som följer med tavlan eller en beskrivning av hur tavlan har kommit till.

Köp fotokonst på nätet med en unik beskrivning

Fotokonstens värde

Är du osäker på en tavlas värde kan det vara klokt att tala med en expert på området. Kom också ihåg att dina tavlor kan öka i värde på sikt. Därför kan du se det som en investering - och inte en ren utgift - när du handlar fotokonst. Det finns många exempel på tavlor som ökat i värde på sikt när konstnärskapet har växt och blivit mer etablerat.

Köp fotokonst på nätet här


När du köper fotokonst online så gäller det att värdera om konsten verkligen är värd den summa du betalar. Handlar det främst om att inreda ditt hem så är det bara du som kan avgöra om konsten är värd det du väljer att betala. Handlar det om att köpa och sälja så är det en mer grannlaga uppgift att avgöra tavlans värde.


Till sist: kom ihåg att mäta platsen där tavlan ska hänga så att den säkert blir lagom stor. Sätt inte upp tavlan i direkt solljus och köp en riktigt fin ram som “pricken över i”. Lycka till!

Köp vår fotokonst online här!