Tavlor online - fotokonst för dina väggar

Letar du efter tavlor online som kan passa på dina väggar hemma? Då har du hittat helt rätt. Här kommer vi titta närmare på fotokonsten som fenomen och varför just fotokonst har blivit så populärt på senare år. Det finns massor av tavlor online som skulle kunna pryda dina väggar. Men kanske har du inte råd med Lars Lerins akvareller eller att köpa oljemålningar av din favoritkonstnär? Då kan fotokonst vara ett utmärkt alternativ.

Spana in våra tavlor här!

tavlor online

Fotokonsten har nämligen den stora fördelen att den inte kostar särskilt mycket - och ändå handlar det om konst med i många fall enorm konstnärlig kvalitet. Modern fotokonst säljs i begränsade, numrerade och signerade upplagor. Det gör den unik men ändå överkomlig. Genom att lära dig mer om fotografer, hur de tänker och hur de arbetar för att skapa sina tavlor kan du fördjupa ditt intresse och blir duktigare och duktigare på att avgöra en tavlas konstnärliga kvaliteter. Att hitta fina tavlor online är ett enkelt och smidigt sätt för dig att pryda dina väggar med fin konst.

Vad är konstnärlig kvalitet för dig?

För vad är det egentligen som avgör om ett konstverk har konstnärlig kvalitet? Visst ligger skönheten i hög grad i betraktarens öga, men det verkar också finnas mer objektiva faktorer som spelar in när det handlar om att bedöma vad som är bra och mindre bra konst. Varför skulle annars så många människor uppskatta ett verk som Mona Lisa? Det är knappast någon slump.


Att lära sig uppskatta och njuta av bra konst kräver som de flesta andra färdigheter övning. Det är genom att se mycket konst som du kan lära dig vad du själv tycker om och vilken typ av fotokonst som kan passa i just ditt hem. Så var inte rädd för att börja handla tavlor online och prova dig fram - det är det bästa och kanske enda sättet att verkligen lära sig att köpa bra konst!

vara är konstnärlig kvalité när det kommer till tavlor online

Så enkelt köper du tavlor online

Att köpa tavlor online är enkelt och bekvämt. Du kan sitta hemma i soffan på kvällarna och scrolla runt i det stora utbudet. De avancerade och användarvänliga sökmöjligheterna gör att du kan hitta precis det du söker utan större ansträngning. Du har möjlighet att filtrera dina sökningar efter exempelvis tema, motiv, storlek eller pris. Ta gärna en titt i ditt hem och se vilka väggar som gapar tomma idag. Kanske finns det flera rum som skulle “må bra” av några tavlor.


Ett rum känns oftast inte riktigt “klart” förrän det hänger tavlor på väggarna, men ofta är det just tavlorna vi väntar längst med att sätta upp när vi flyttar in i en ny bostad. Faktum är att det inte finns så stor anledning att vänta. Du har alltid möjlighet att flytta en tavla om du känner att den hamnat “fel”.


Ett litet hål i väggen är ingen fara. Det kan du spackla igen och måla över eller så sätter du upp en annan tavla där den gamla satt. Så vänta inte för länge med att dekorera dina väggar med tavlor! Det gör så pass stor skillnad för trivseln att få upp lite tavlor på väggarna.

Så enkelt köper du tavlor online

Fotokonstens särart

Vad är det som gör just fotokonst så speciellt? Det borde vi kanske egentligen fråga de hundratusentals svenskar som hängt upp just fotokonst på sina väggar hemma. Kanske är det variationen som lockar. Fotokonst finns i alla tänkbara varianter, med alla tänkbara motiv och i massor av olika storlekar och prisklasser. Det är inte särskilt dyrt och ändå är det enkelt att hitta unik fotokonst med hög konstnärlig kvalitet.


I takt med att allt fler muséer i Sverige tagit in fotokonst i sina samlingar och såväl tillfälliga som permanenta utställningar så har intresset för fotokonst ökat markant. Kanske är intresset också en del av den allmänna trenden som finns när det gäller ett ökat intresse för heminredning. Här i Sverige träffas vi och umgås mycket i hemmen. Därför vill vi också att hemmen ska säga något personligt om vilka vi är. Med hjälp av just fotokonst är det enkelt att uttrycka sig och hitta något unikt som ger hemmet en personlig prägel.


I många andra länder har fotokonst varit en etablerad konstform en längre tid. I USA har människor samlat på fotokonst i många decennier. Här i Sverige har det främst varit fotografier på släkt och barnbarn som har dominerat. Det är först de senare decennierna och framför allt de senaste åren som fotokonsten verkligen hittat sin plats i svenskarnas hjärtan. Från början var det mest enkla naturmotiv som dominerade. Idag är det inte ovanligt med mer experimentella och näst intill provocerande motiv.

så hittar jag fina tavlor online

Hitta tavlor online och gör fotokonst till en hobby

Den som blir riktigt intresserad av fotokonst kan faktiskt ha det som en hobby. Att köpa och sälja tavlor online är både stimulerande och givande. Du får möjlighet att sätta upp vackra tavlor i ditt hem, samtidigt som du kan se dina tavlor som investeringar.


Genom att lära sig mer och öva upp sin känsla för vilken fotokonst som kan bli mer värd i framtiden är det möjligt att köpa tavlor och sedan sälja dem några år senare när de ökat i värde. Kom ihåg att du behöver ansöka om att starta en enskild firma eller ett aktiebolag hos Skatteverket om din verksamhet är långsiktig, vinstdrivande och självständig.


Besök auktioner, gallerister och butiker online för att lära dig mer om hur du ska värdera olika konstverk. I mångt och mycket handlar det om att öva upp sin magkänsla när det gäller vilka konstnärskap som kan komma att utvecklas på ett framgångsrikt sätt. Börja leta tavlor online redan idag.

Vill du spana in vår fotokonst får du gärna klicka här!